Ongerepte natuur, mooie steden

OntdekBulgarije©

Home.
Vakantie in Bulgarije.
De reis naar Bulgarije.
Te koop in Pamporovo.
Andere reisorganisaties.
VelikoTarnovo.
Contact.
Home.

Vakantie in Bulgarije.

De reis naar Bulgarije.

Te koop in Pamporovo.

Andere reisorganisaties.

VelikoTarnovo.

Contact.

Met de auto naar Bulgarije

Het is een lange reis, 2750 km, naar Bulgarije. De wegen in de landen die je passeert zijn goed, Wel moet in alle landen een vignet gekocht worden. Tel er ook twee of drie overnachtingen bij op. Of neem het vliegtuig en huur daar een auto.

Op weg naar Bulgarije
Vluchten naar
Bulgarije

Wizz Air

Goedkoop en betrouwbaar vliegen vanaf Eindhoven met Wizz Air. Klik op logo voor vluchten.

Bulgaria Air

Bijna dagelijks van Schiphol naar Sofia.

 

 

 

 

Lufthansa

Vanaf Schiphol naar Sofia met overstap in Duitsland.

Reizen in Bulgarije

Auto

Er zijn niet veel snelwegen in Bulgarije. De meeste routes gaan over tweebaanswegen. Het is even wennen aan de pittige rijstijl van de Bulgaarse automobilisten.

 

De kwaliteit van de doorgaande wegen is meestal voldoende tot goed. Op kleinere wegen word je verrast door gaten in de weg.

 

Benzine is er goedkoper dan hier. Diesel en gas zijn duurder dan in Nederland.

 

Trein

Hoewel er genoeg snelteinen zijn, gaat reizen per trein niet echt snel. Het is wel een mooie manier om van het landschap te genieten.

 

De treinkaartjes zijn er erg goedkoop.

Bulgaars

Het cyrillisch schrift is wennen. Borden langs de weg en op het busstation hebben ook een Engelse aanduiding. Sofia en Plovdiv lezen wat makkelijker dan София en Пловдив.

Bus

Van stad naar stad, ook over grote afstanden, kan veilig, comfortabel en goedkoop per bus. In alle steden zijn busstations. Reizen per bus gaat sneller dan per trein. Voor iets meer dan 10 euro reis je van de ene naar de andere kant van het land.

Wandelen

De natuur in Bulgarije is indrukwekkend. In de gebieden waar veel toeristen komen, zijn wandelroutes uitgezet. Ook loopt er een aantal langeafstandspaden door Bulgarije. In minder toeristische gebieden moet je zelf de route ontdekken.

.

 

 

meer>